Omgeving

In het Friese plaatsje zandhuizen, op de grens van Drenthe, ligt onze minicamping Schapendal. Ten midden van de weilanden en bosrijke omgeving, kunt u genieten van rust en ruimte.

Met veel natuur in de nabije omgeving, zoals weide- en heidevelden, zandverstuivingen en het bosrijke natuurgebied ‘Drents-Friese Wold’ is het een prachtige plek voor natuurliefhebbers.

Voor de zwemliefhebber is er vlakbij de camping een zwembad en het recreatiegebied ‘ de Spokedam’  met een zwemvijver die omgeven wordt door zonneweide en zandstrand en een speeltoestel in het water. Tevens is de omgeving zeer geschikt voor wandelaars, fietsers, maar ook voor mensen die graag vissen. Er zijn vele wandel- en fietsroutes door de prachtige Drentse natuur.

Mag u graag uitstapjes maken? Ook daarvoor zijn genoeg mogelijkheden in deze omgeving. Zo kunt u bijvoorbeeld naar het pretpark Duinezathe in Appelscha, het Rotandorp in Noordwolde en het zeemuseum Miremar in Vledder.

In de zomer zijn er ook verschillende (rommel)markten en evenementen in de omgeving.  Zo zijn er b.v. de vestingfeesten in Steenwijk, de avondmarkten in Vledder, en rommelmarkt in Makkinga. Liever een dagje winkelen? Ga dan naar b.v. Meppel, Assen of steenwijk. Een kleine centrum vindt u in Wolvega ongeveer 10 minuten rijden van de camping. Voor de gewone boodschappen kunt in het centrum van Noordwolde terecht. Er is een Lidl, en Jumbo, maar ook een aantal kledingwinkels, drogisterijen en een Novy.